DE WERKWIJZE VAN MIND MANSION

Nog sneller je angst of fobie overwinnen?

VR-therapie is bewezen effectief in het behandelen van angststoornissen en fobieën. Daarom is Mind Mansion gestart met het maken van confrontatietherapie in combinatie met virtual reality. Dit wordt ook wel exposure therapie genoemd. Een cliënt wordt hierbij geconfronteerd met de angst en leert zo beter hoe hij of zij hier mee om moet gaan. De confrontatie wordt stapsgewijs opgebouwd en zo worden er langzaam grenzen verlegd. Zoek de confrontatie op met je angst en leer dat er vervolgens niets ernstigs gebeurt tijdens of na deze confrontatie.

De brug om deze confrontatie aan te gaan is echter erg hoog, omdat men gewend is te vluchten voor dit soort situaties. Met het product van Mind Mansion kan de behandeling veiliger en vertrouwder worden uitgevoerd door de cliënt met hulp van de therapeut.

Hoe leer je je angst of fobie overwinnen met Mind Mansion?

Bij de eerste behandeling wordt er een intake gedaan en wordt er gekeken naar de ernst van de angst, in welke situaties de angst het meest optreedt en wat de best mogelijke manier is om dit te gaan behandelen.

Bij de tweede behandeling wordt een cliënt voor het eerst geplaatst in een virtuele wereld. Men begint in een algemene ruimte waar alle gegevens verzameld worden van de cliënt en waar de toegang wordt geboden naar de verschillende levels. Er wordt in overleg met de therapeut of andere begeleider besloten wat het eerste level gaat zijn. In dit level wordt de angst gesimuleerd om te kijken wat de reactie is van de cliënt. De biofeedback meet het stressniveau en er wordt gekeken wat het exacte beginpunt gaat worden van de behandeling. Als dit allemaal is vastgesteld wordt de puzzel gestart. Wanneer de puzzel wordt opgelost is de simulatie voorbij.

In de behandelingen die hierop volgen wordt er wederom de confrontatie aangegaan met de angst. Men wordt afgeleid van deze angst door middel van het oplossen van een puzzel. De grenzen van de cliënt worden verlegd en zo leert men beter om te gaan met de angst.

PRODUCTEN

Wij behandelen verschillende soorten fobieën en zijn nog steeds hard bezig met nieuwe ontwikkelingen. Bekijk hier welke producten er al beschikbaar zijn.