DE WERKWIJZE VAN MIND MANSION

Een unieke combinatie van innovatieve producten

De kracht van Mind Mansion zit in de unieke combinatie van gebruiksvriendelijke VR-apparatuur, interactieve simulaties en overzichtelijke dataverzameling, samengebracht tot één platform.

Virtual reality simulaties komen tot leven in een dynamische omgeving met interactieve gamification elementen. Tijdens een sessie monitort de biofeedback sensor het stressniveau van de cliënt, waarbij de zorgprofessional live aanpassingen kan maken zowel tijdens als na de behandeling. Ons doel is om de zorg te innoveren met een virtuele oplossing die de behandelaar meer inzicht en grip geeft op elke behandeling.

MIND MANSION DASHBOARD

Haal het maximale uit elke therapiesessie met het gebruiksvriendelijke en overzichtelijke dashboard van Mind Mansion. Het dashboard functioneert als het centrale punt van elke virtual reality therapie sessie. Creëer een profiel voor je cliënten, start sessies, analyseer de voortgang en optimaliseer het behandelingsproces.

Ervaar in virtual reality

Mind Mansion streeft naar optimaal gebruiksgemak en comfort voor de cliënt met minimaal verlies van de grafische kwaliteit. Hiervoor maken we gebruik van de Oculus Quest 2. Deze nieuwe VR-headset combineert de gemakken van een snoerloze virtual reality-bril met de grafische kwaliteiten van een krachtige computer in één headset. Je hoeft geen sensoren meer op te hangen in de kamer; je kunt simpelweg de kamer scannen met de Oculus Quest om je beweegruimte te creëren. Hierdoor ben je minder afhankelijk van het gebruiken van dezelfde ruimte en is de kans op technische problemen bijna nul.

Motiveer met gamification

Gamification wordt ingezet tijdens de behandeling om de cliënt extra te motiveren om de confrontatie met een angst aan te gaan. Dit wordt gedaan door middel van te voltooien doelen. Denk hierbij aan het afleveren van pakketjes op verschillende verdiepingen voor mensen met claustrofobie. Voor de behandelaar is het mogelijk deze doelen en de moeilijkheid hiervan aan te passen om de optimale exposure te bereiken en de cliënt zo goed mogelijk te begeleiden in het omgaan met angst.

Analyseer de biofeedback

Als aanvulling op de virtual reality exposure therapie (VRET) wordt biofeedback ingezet. Middels een wearable device (een draagbaar apparaat) wordt tijdens de simulatie van een angstige situatie hartritmevariabiliteit gemeten om zo stress en de mate van de angst te monitoren. Alle gegevens worden in een overzicht teruggekoppeld naar de zorgprofessionals via het dashboard. Tijdens de sessie kun je digitaal aantekeningen maken om waarnemingen door te spreken.

Controle over de simulatie

Met Mind Mansion heb je de controle over de simulaties. Op basis van het niveau van de cliënt kan de behandelaar de ruimte aanpassen naar wens. Test bijvoorbeeld wat een grotere of kleinere lift doet met het angstniveau van een cliënt of voeg passagiers toe in de lift om de ruimte voller te laten lijken.

Bewezen effectief

VR-therapie is bewezen effectief voor het behandelen van angststoornissen en fobieën. Daarom is Mind Mansion gestart met het combineren van confrontatietherapie met virtual reality. Dit wordt ook wel virtual reality exposure therapie (VRET) genoemd. Een cliënt wordt geconfronteerd met de angst in VR en leert zo beter hoe hij of zij hier mee om moet gaan. De confrontatie wordt stapsgewijs opgebouwd en de grenzen langzaam verlegd.

HYGIËNE STAAT VOOROP

Bij Mind Mansion staat hygiëne altijd voorop, al helemaal tijdens de Covid-19 pandemie. De mogelijkheid bestaat dat een cliënt gaan transpireren tijdens een virtual reality therapie sessie. De headset zit een tijdje op het gezicht van een cliënt, daarnaast wordt headset en controllers ook in veel gevallen door verschillende mensen gebruikt. In het pakket van Mind Mansion vind je alle benodigdheden om hygiënisch met de VR-apparatuur om te gaan:

  • Hygiëne doekjes voor de hardware
  • Uitwasbare face-cover
  • Wegwerp gezichtsmaskers

VR SIMULATIES

Mind Mansion ontwikkelt simulaties voor verschillende soorten situaties, waarmee een grote groep van de cliënten kan oefenen. Bekijk hier de simulaties die wij tot nu toe hebben ontwikkeld. Staat de simulatie die voor jou van toepassing is er niet tussen? Neem dan contact met ons op!

Vraag een demo aan

Vul onderstaand formulier in om een gratis vrijblijvende demo te plannen bij jou op locatie! Heb je toch nog vragen? Neem dan contact met ons op.