DE WERKWIJZE VAN MIND MANSION

Nog sneller je angst overwinnen?

VR-therapie is bewezen effectief voor het behandelen van angststoornissen en fobieën. Daarom is Mind Mansion gestart met het maken van confrontatietherapie in combinatie met virtual reality. Dit wordt ook wel virtual reality exposure therapie (VRET) genoemd. Een cliënt wordt hierbij geconfronteerd met de angst in VR en leert zo beter hoe hij of zij hier mee om moet gaan. De confrontatie wordt stapsgewijs opgebouwd en zo worden er langzaam grenzen verlegd. Zoek de confrontatie op met je angst en leer dat er vervolgens niets ernstigs gebeurt tijdens of na deze confrontatie.

De drempel om de confrontatie met de angst aan te gaan is echter erg hoog. Men is gewend te vluchten voor dit soort situaties. Met de simulaties van Mind Mansion kan de behandeling veilig en vertrouwd worden uitgevoerd door de cliënt met hulp van de behandelaar. Daarnaast kan er met behulp van de biofeedback gerichter geoefent worden en kan de cliënt de angst sneller overwinnen en leren omgaan met deze angst.

Hoe leer je je angst of fobie overwinnen met Mind Mansion?

De beste manier om van je angst af te komen is door de confrontatie met je angst aan te gaan. Dit is natuurlijk heel lastig want het kan goed al jaren geleden zijn dat je de confrontatie met je angst hebt opgezocht. Daarom kun je met Mind Mansion makkelijk kleine stappen zetten om de confrontatie op te bouwen. Ben je bang voor bijvoorbeeld een lift? Dan kun je eerst in VR kijken naar een lift. Vervolgens kun je er een keer in gaan staan. De behandelaar kan de lift dan extra groot maken om de drempel te verlagen. Later wordt de lift bij iedere confrontatie een stukje ‘enger’ gemaakt door bijvoorbeeld de lift te verkleinen of er mensen in te plaatsen. Dit kan allemaal volledig op jouw tempo en in overleg met een behandelaar. Heb je genoeg geoefend in VR? Dan kun je in het echt de confrontatie aangaan en heb je dus geleerd hoe je met jouw angst of fobie moet omgaan.

Wanneer je van je angst of fobie af wilt komen is het altijd aan te raden dit te doen onder begeleiding van een behandelaar of ervaringsdeskundige. Het aangaan van de confrontatie met de angst kan erg heftig zijn en het is dan fijn als dat onder goede begeleiding is. Wanneer je zelfstandig aan de slag wilt gaan met de oplossing van Mind Mansion raden wij altijd aan een vertrouwenspersoon mee te nemen.

VR SIMULATIES

Mind Mansion ontwikkelt simulaties voor verschillende soorten situaties, waarmee een grote groep van de cliënten kan oefenen. Bekijk hier de simulaties die wij tot nu toe hebben ontwikkeld. Staat de simulatie die voor jou van toepassing is er niet tussen? Neem dan contact met ons op!