Virtual Reality Exposure Therapie (VRET)

scroll omlaag

Maak angstbehandeling efficiënter

Onze VRET software is evidence-based en is samen met zorginstellingen ontwikkeld om behandelingen efficiënter te maken. De virtuele omgevingen zijn ingericht om de angst gradueel op te bouwen en zo altijd te kunnen voldoen aan het niveau van de cliënt. Als behandelaar heb je hier de volledige controle over en kan je meekijken met de cliënt. Aan de hand van biofeedback krijg je inzicht in de reactie van de cliënt, zodat je op basis van deze gegevens wijzigingen kan maken aan de omgeving. De cliënt wordt gemotiveerd aan de hand van gamification, oftewel kleine spelelementen, die de motivatie vergroten en de cliënt meer zelfregie geven. Dit is allemaal overzichtelijk en gebruiksvriendelijk aan te sturen vanuit ons dashboard.

  • De behandeling kan plaatsvinden in een veilige omgeving, waar en wanneer je wil;
  • Er kan gerichter behandeld worden door specifieke situaties te oefenen;
  • Je kan oefenen in situaties die niet makkelijk in het echt na te bootsen zijn, zoals vliegen;
  • Een goede tussenstap naar in vivo therapie door de angst op te bouwen;
  • Gebruiksvriendelijk en geen technologische kennis nodig.
GRATIS DEMO

Nu 1 maand gratis!

Wil je weten of onze VRET software ook bij jouw behandelmethode past? Probeer onze software (geleverd met hardware) dan 1 maand gratis uit!

VIRTUAL REALITY TOEPASSEN IN DE BEHANDELING?

Hoe kan ik virtual reality toepassingen implementeren in mijn behandeling? Hoe ziet zo’n virtual reality exposure therapie behandeling eruit? En wat kan ik allemaal met VRET bereiken? Op onze professionals pagina kun je alles lezen over het gebruiken van VRET in de praktijk. Op de dashboard pagina kun je lezen over de functionaliteiten en mogelijkheden van de software en het gemak van het gebruiken hiervan.

AANVRAAG DEMO

Controleerbare omgeving

VRET biedt een op maat gemaakte en aanpasbare dynamische omgeving. Krijg meer grip op het succes van je behandeling met volledige controle over de omgeving zonder onverwachte situaties.

Tijdsbesparing

Behandel efficiënter door de combinatie van dashboard, gamification, virtual reality en biofeedback. Door de omgeving gerichter af te stellen op de cliënt zal de behandeling sneller gaan.

Drempel­verlagend

Werk doelgericht naar in vivo door opbouwende confrontaties te creëren waar de cliënt eenvoudig in en uit kan stappen.

Toegankelijk

Vliegangst behandelen, maar geen vliegtuig tot je beschikking? Oefen met specifieke situaties die niet eenvoudig zijn na te bootsen in het echt.

Wat is Virtual Reality Exposure Therapie (VRET)?

VRET, afgekort voor Virtual Reality Exposure Therapie is een cognitieve gedragstherapie die vooral wordt toegepast bij het behandelen van angsten en fobieën. Cliënten worden tijdens een behandeling met VRET blootgesteld aan situaties uit de echte wereld (in vivo) zonder er fysiek aanwezig te hoeven zijn. Door virtual reality te combineren met traditionele exposure therapie kunnen er virtuele confrontaties gesimuleerd worden die controleerbaar zijn en op maat kunnen worden afgesteld tijdens het behandelingsproces. VRET is een bewezen en effectieve behandelingsmethode met aanvullende voordelen ten opzichte van traditionele exposure therapie.

Onze VRET oplossing in het kort

De werking van VRET

De effecten en voordelen van VRET worden al jaren wetenschappelijk onderzocht en succesvol toegepast door uiteenlopende instanties. De aanhoudende technologische groei brengt daarnaast steeds meer mogelijkheden met zich mee. Het is evidence-based en heeft zich al meerdere keren in de praktijk bewezen. Gebruik VR om de doorlooptijd van een behandeling te verkorten en een cliënt meer zelfregie te geven door ze bijvoorbeeld ook thuis te laten oefenen.

Wetenschappelijk onderzoek heeft ook uitgewezen dat VRET net zo effectief en in sommige gevallen zelfs effectiever werkt dan (in vivo) exposure therapie. Tevens is het sneller en makkelijker in te zetten dan normale exposure therapie, omdat het onder andere locatie onafhankelijk is en de situaties aan te passen zijn op de behoeften van zowel behandelaar als cliënt. Op onze onderzoekspagina kun je meer lezen over deze specifieke onderzoeken.

VRET Dashboard

Het dashboard van Mind Mansion biedt zorgprofessionals alle voordelen van virtual reality exposure therapie op één platform. Beheer cliënten, start simulaties en maak live aanpassingen tijdens sessies.


GRATIS DEMO AANVRAGEN

Simulaties

Mind Mansion biedt een breed assortiment aan volledig dynamische angst/fobie simulaties die stuk voor stuk voorzien zijn van biofeedback en gamification elementen. Ons doel is om behandelaars meer grip te geven op hun behandeling door ervoor te zorgen dat behandelaars direct kunnen anticiperen op waarnemingen uit de virtuele omgeving om zo de efficiëntie van de behandeling te verhogen.

Zelf de effecten van VRET ervaren bij jouw behandelingen? Start met een gratis demonstratie

Heb je interesse of vragen over de toepassing van VRET bij jouw huidige werkwijze? Neem dan met ons contact en wij bezorgen je een gratis vrijblijvende demonstratie op locatie.

VRIJBLIJVENDE DEMO

Vraag een demo aan

Vul onderstaand formulier in om een gratis vrijblijvende demo te plannen bij jou op locatie! Heb je toch nog vragen? Neem dan contact met ons op.