VLIEGTUIG

Hoe kom ik van mijn vliegangst af?

Hoe kom ik van mijn vliegangst af? Dat is een vraag die ongeveer 4,5% van de Nederlanders heeft. Zij geven aan niet te vliegen omdat zij lijden aan vliegangst. Dit is nog los van de mensen die last hebben van claustrofobie en hoogtevrees.

Vliegangst is erg lastig om te oefenen. Even een korte vlucht boeken om te oefenen met je angst, zodat je zonder stress op vakantie kunt gaat helaas niet. Daarom hebben wij met Mind Mansion een vliegtuig simulatie gemaakt in VR zodat mensen met vliegangst of claustrofobie in een vliegtuig hier in een veilige omgeving aan kunnen werken.

Oefenen met virtual reality in de behandelkamer

Vliegangst is een angst die erg lastig is om te kunnen oefenen. Een exposure situatie is lastig na te bootsen en het krijgen van toegang tot een echt vliegtuig om te oefenen is meteen een hele grote stap. Daarom kan het oefenen in VR binnen de behandelkamer een uitkomst bieden hier toch mee te kunnen oefenen. Samen met een behandelaar kun je oefenen van opstijgen tot landen, met tussendoor ook nog de mogelijkheden om turbulentie en bochten te ervaren. Dit heeft de behandelaar volledig onder controle en kan dit zo vaak herhalen als nodig. Ook kan een cliënt rondlopen in het vliegtuig en zijn er medepassagiers aanwezig.

Virtual reality voor thuis

Om de oefentijd tijdens een behandeling te vergroten kan iemand met vliegangst ook thuis de confrontatie met de angst gaan door middel van een virtual reality vliegtuig. Hierbij kan je in het vliegtuig zitten en word je ook meegenomen van opstijgen tot landen. De onderdelen als bochten en turbulentie zijn willekeurig bepaald per simulatie.

Start nu al met zelf oefenen in het vliegtuig

Bent u niet in behandeling, maar wilt u wel graag op een veilige en simpele manier oefenen om in een vliegtuig te zitten? Download dan onze applicatie in de Play Store. Door middel van een Google Cardboard of simpele VR-bril kunt u op uw eigen telefoon al gaan oefenen.

Heeft u feedback of vragen over onze mogelijkheden? Neem dan contact met ons op.

De applicatie is slechts te gebruiken als u in het bezit bent van een vr-bril. Deze zijn simpel aan te schaffen bij bijvoorbeeld Action of een elektronica zaak. Online zijn ze ook verkrijgbaar bijvoorbeeld via deze link.

Andere situaties om te oefenen in VR

Naast vliegangst willen wij nog meer mensen kunnen helpen om aan hun angsten te werken. Daarom zijn er nog meer simulaties van Mind Mansion beschikbaar. Bekijk hier een aantal van de andere mogelijkheden: