SUPERMARKT

VR supermarkt

Als je last hebt van angst dan zijn er genoeg redenen te bedenken om een supermarkt te ontwijken, bijvoorbeeld als je last hebt van een sociale angst. Toch is het een situatie die je eigenlijk niet kunt ontwijken, want hoe kom je anders aan je eten en drinken. Daarom hebben wij met Mind Mansion een virtual reality supermarkt gemaakt waarmee je kan oefenen hoe het is om rond te lopen in een echte supermarkt. Zo kun jij je sociale angst overwinnen.

VR exposure oefenen in de behandelkamer

Als je al lang een supermarkt hebt vermeden om wat voor reden dan ook, kan het een hele grote stap zijn om dit toch weer te gaan doen. Daarom kun je eerst door middel van virtual reality ervaren hoe het ook alweer was en waar je rekening mee moet houden als je in het echt gaat oefenen. Het werkt drempelverlagend en motiveert je om weer de echte situatie op te gaan zoeken.

In de virtuele omgeving kunnen er verschillende situaties geoefend worden. Zo kun je aan de hand van een boodschappenlijstje de winkel doorgaan om te zoeken naar de producten die jij nodig hebt. Ook kun je oefenen hoe het is om in de rij te staan voor de kassa of wat je moet doen als je een product niet kunt vinden.

Momenteel is deze simulatie nog volop in ontwikkeling, maar deze zal snel gebruikt worden bij meerdere instellingen. Wil jij hier alvast wat meer informatie over of heb je ideeën over wat er zeker gebruikt moet worden in deze simulatie om te oefenen? Neem dan contact met ons op.

Andere situaties om te oefenen in VR

Naast sociale angst willen wij nog meer mensen kunnen helpen om aan hun angsten te werken. Daarom zijn er nog meer simulaties van Mind Mansion beschikbaar. Bekijk hier een aantal van de andere mogelijkheden: