OVER MIND MANSION

scroll omlaag

Over Mind Mansion

Bijna 20% van de mensen in Nederland heeft (weleens last gehad van) een angststoornis, met soms ernstige belemmeringen in het dagelijks leven als gevolg. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het niet meer naar buiten durven door pleinvrees (de angst voor het verlaten van een vertrouwde en veilige omgeving). Met Mind Mansion streven wij ernaar dat mensen met een angst of fobie makkelijker geholpen kunnen worden en uiteindelijk hun angst overwinnen en leren omgaan met hun angst.

Mind Mansion is een frisse start-up opgezet door 4 jonge professionals tijdens de minor Gamification Business met als doel om mensen met een angst of fobie beter en sneller te kunnen helpen. In samenwerking met onze partners hebben wij besloten van dit project een echt bedrijf te gaan maken en zo de huidige behandelprocessen te verbeteren.

Onze visie is om zoveel mogelijk mensen met een angst of fobie te helpen hier beter mee om te leren gaan, zodat zij net als iedereen zonder angst door het dagelijks leven kunnen. Dit doen we door een tool te ontwikkelen die op een toegankelijke en spelende wijze mensen helpt in hun eigen tempo te werken aan het overwinnen van hun angst of fobie. Dit gebeurd in een veilige omgeving waar de angst of fobie wordt nagebootst door middel van virtual reality.

HET TEAM

De kracht van deze startup ligt bij het veelzijdige team. Met een achtergrond uit verschillende opleidingen en een interesse in verschillende business vlakken vullen wij elkaar goed aan. Iedereen heeft een verschillende specialisatie en kan dit op zijn of haar manier inzetten binnen dit bedrijf. Ook nemen wij iedere periode een aantal stagiaires aan om ons team te versterken. Graag willen wij op deze manier ons enthousiasme voor het ondernemen met hen delen en samen nieuwe simulaties ontwikkelen.

Lisa

LISA SLEGERS

CO-FOUNDER & MARKETING/COMMUNICATIE

lisa@mindmansion.nl
Jordy

JORDY SENSSEN

CO-FOUNDER & MEDIA/GAME DESIGN

jordy@mindmansion.nl
Mike

MIKE DE GREEF

CO-FOUNDER & GAME ART/DESIGN

mike@mindmansion.nl
Melle

MELLE JANSSEN

CO-FOUNDER & BUSINESS/FINANCE

melle@mindmansion.nl
Kars

KARS VAN DEN EIJNDE

GAME DEVELOPER

kars@mindmansion.nl

Wil jij ons team versterken? Bekijk onze vacatures!

ERVARINGEN VAN GEBRUIKERS

Wij hebben gebruikt gemaakt van de lift applicatie en de vliegtuig applicatie. De applicatie oogt op het eerste gezicht misschien minder echt dan de realiteit maar het roept wel echt angstgevoelens op. Na een aantal keer merk je dat dit gevoel afneemt. Het lijkt hiermee daadwerkelijk bij te dragen aan het verminderen van de angst. De volgende stap is om te testen of de angst ook in werkelijk afgenomen wat we nog moeten proberen. Het is hiermee zeker de moeite waard geweest om naar Eindhoven te komen voor de applicaties.

- Gebruiker van Mind Mansion


Mind Mansion richt zich als een van de eerste op de nieuwste ontwikkeling in de GGZ, namelijk angstbehandeling met Virtual Reality. Wij van Fobie Therapie Nederland nemen hier onder andere onze video’s af.

Wat Mind Mansion prijst is de fijne manier van samenwerken. Tijdens de ontwikkeling van de VR video’s van Mind Mansion konden wij goed aangeven wat we wenste in de video’s terug te zien en welke toevoegingen behulpzaam konden zijn. Mind Mansion pakt dit meteen op en gaat ermee aan de slag. Regelmatig updaten zij de software en is installatie makkelijk zelf uit te voeren. Mocht dit even niet lukken dan kan Mind Mansion ook op afstand meekijken.

VR staat kwalitatief gezien nog in de kinderschoenen, maar Mind Mansion weet hiermee al veel toe te passen. De kwaliteit van de video’s blijft zich sterk ontwikkelen en ook de toekomst gerichte video’s beloven veel.

Daarnaast is de communicatie erg prettig en ontvangen wij regelmatig een cliëntdoorverwijzing. Ze zijn goed te bereiken, hebben verstand van alle techniek rondom VR, staan open voor alle vragen en suggesties en leveren goede diensten.


- Fobie Therapie Nederland

ANGST OVERWINNEN?

Wij staan altijd open om nieuwe mensen te leren kennen. Misschien kunnen we jou wel helpen je angst te overwinnen of kunnen onze tools jou hierbij helpen dat bij andere mensen te doen. Heb je vragen, opmerkingen of wil je gewoon graag een keer koffie met ons drinken? Neem dan nu contact met ons op!

Vraag een demo aan

Vul onderstaand formulier in om een gratis vrijblijvende demo te plannen bij jou op locatie! Heb je toch nog vragen? Neem dan contact met ons op.