BLOGS

scroll omlaag

Onze blogs

Wij vinden het belangrijk om te delen waar wij mee bezig zijn met Mind Mansion. In ons blog lees je alles over de test die wij doen, waar wij mee bezig zijn en andere actuele onderwerpen als het gaat over virtual reality binnen de geestelijke gezondheidszorg.

VRET in de praktijk

Aan de slag met VRET

Of je nu cliënten met een angst wil behandelen of zelf aan de slag wil met je angst door VRET te gebruiken, het is makkelijker dan het lijkt. In deze blog leggen we uit hoe het werkt en wat erbij komt kijken voor jou als behandelaar of cliënt.

VRET in de praktijk
relaxation

Hoe laat je een cliënt ontspannen na een intensieve behandeling?

Voor, na of tijdens een intensieve angstbehandeling kan de emotie soms hoog oplopen. Dan moet je je hoofd ook weer even leeg kunnen maken en lekker ontspannen. Maar hoe zorg je hier eigenlijk voor en hoe balanseer je dit?

Ontspanning na behandeling
claustrofobie

Virtual reality, het toekomstperspectief voor de zorgsector

Hoe ver zijn we in de toepassing van virtual reality in de zorg? Virtuele operatiekamers, angst therapie en meer. Lees in deze blog alles over de mogelijkheden van VR binnen de zorg. Uiteraard zijn er nog veel meer dingen mogelijk!

VR in de zorg
claustrofobie

Virtual Reality en GGZ in 2021

Virtual reality heeft de laatste jaren grote sprongen gemaakt op het gebied van hardware, software en simulaties. Ongemakken zoals onhandige bedrading, zware headsets, statische beelden, motion sickness en krachtige computers maken ruimte voor apparatuur en software dat gebruiksvriendelijk is en toegankelijk voor een groter publiek.

VR en GGZ in 2021
claustrofobie

Rijangst, Amaxofobie of Vehofobie?

Autorijden wordt door veel mensen als normaal ervaren. Je wordt al bijna raar aangekeken als je op volwassen leeftijd geen rijbewijs bezit. De auto gebruiken om boodschappen te doen, naar het werk te gaan of ergens op bezoek te gaan, het wordt bijna als een vaardigheid gezien die iedereen moet bezitten.

Wat is rijangst?
claustrofobie

CLAUSTROFOBIE OVERWINNEN MET VR?

Met een lift naar een volgende verdieping gaan, een vliegreis maken of naar een openbaar toilet de deur achter je op slot doen. Dat zijn situaties die bij mensen die last hebben van claustrofobie het zweet doet uitbreken. Heb jij hier last van of ken je iemand die dit heeft? Lees dan meer informatie over claustrofobie in dit artikel.

omgaan met claustrofobie
symptomen van angst

SYMPTOMEN VAN ANGST EN PANIEK

Angst en paniek staan in de top 5 van grootste ziektelasten in Nederland. Het is niet gek dat dit een veelbesproken onderwerp is. Kijk maar naar bijvoorbeeld de ‘Hey het is oke’-campagne van het VWS. Angst kan leiden tot enorme beperkingen in het dagelijks leven. Het is daarom goed om te weten wanneer je last hebt van angst en wat je op dat moment het beste kunt doen.

symptomen van angst
hey het is oke

Hey het is oke campagne

1 op de 5 mensen in Nederland hebben last van een angst of een fobie. Dit kan tot enorme beperkingen in het dagelijks leven leiden. Echter is het een onderwerp wat niet zo vaak wordt besproken. Daarom introduceerde het ministerie van VWS op 1 april 2019 de campagne ‘Hey het is oke’ rondom angsten en fobieën.

hey het is oke
omgaan met angst

5 tips voor het omgaan met angst

Bijna 1,1 miljoen mensen in Nederland heeft in zijn of haar leven last van een angst of een fobie. Hierdoor is het nummer 4 op de lijst van de hoogste ziektelast in Nederland. Een angst kan heel groot zijn waardoor iemand bijvoorbeeld helemaal niet naar buiten kan. Maar het kan ook in kleinere vormen tot uiting komen. Bijvoorbeeld iedereen kent wel iemand die last heeft van hoogtevrees. Om deze reden zijn wij met Mind Mansion gestart, zodat we mensen kunnen helpen om te gaan met hun angst.

omgaan met angst
sociale angst

Werken aan sociale angst

Wanneer iemand last heeft van sociale angst denkt deze persoon vaak dat iedereen negatief denkt over hem of haar. Situaties als een optreden op een podium of een vergadering op het werk worden dan erg lastig. Maar ook bijvoorbeeld naar een verjaardagsfeestje gaan, een ritje met de bus of je boodschappen gaan doen in de supermarkt. Dit zijn situaties die iemand met een sociale angst het liefst vermijdt, maar helaas blijkt dat in praktijk erg lastig.

sociale angst
angstgroep thumbnail

VRET als aanvulling op de huidige behandelmethode

Last van vliegangst, claustrofobie of sociale angst? Dan kun je op verschillende manieren aan je angsten werken. Je kunt traditioneel naar een dokter toe gaan en hij of zij kan door middel van bijvoorbeeld cognitieve gedragstherapie jou helpen om van je angst af te komen. Maar er is een nieuwe methode die ook effectief is bewezen en waar wij ons met Mind Mansion voor inzetten, namelijk virtual reality exposure therapie (VRET).

supermarkt
angstgroep thumbnail

Je angsten overwinnen met virtual reality

Het klinkt misschien als iets wat nog ver weg is, maar stiekem begint het toch al steeds dichter bij te komen. Twee weken geleden heeft Mind Mansion opnieuw een bezoekje gebracht aan een van de angstgroepen bij GGzE. Hier zijn 4 simulaties getest met cliënten met de HTC Vive.

angstgroep
vliegangst aangaan

Vliegangst aangaan met vr-therapie

Met Mind Mansion willen wij de huidige behandelmethode van angst gaan verbeteren. Een van de simulaties die wij aanbieden is gericht op vliegangst. Wil je weten hoe dit in de praktijk wordt ervaren? Lees dan over onze eerste test in dit artikel.

vliegangst aangaan
fobietherapie verbeteren VRET

Fobietherapie verbeteren met VR en biofeedback

Je angsten aangaan door middel van virtual reality. Dat is waar wij ons met Mind Mansion op richten. Tijdens de stage van Jordy Senssen is er gekeken hoe dit gebruikt kan gaan worden bij GGzE.

fobietherapie verbeteren VRET

Vraag een demo aan

Vul onderstaand formulier in om een gratis vrijblijvende demo te plannen bij jou op locatie! Heb je toch nog vragen? Neem dan contact met ons op.