BLOGS

Onze blogs

Wij vinden het belangrijk om te delen waar wij mee bezig zijn met Mind Mansion. In ons blog lees je alles over de test die wij doen, waar wij mee bezig zijn en andere actuele onderwerpen als het gaat over virtual reality binnen de geestelijke gezondheidszorg.

Werken aan sociale angst

Wanneer iemand last heeft van sociale angst denkt deze persoon vaak dat iedereen negatief denkt over hem of haar. Situaties als een optreden op een podium of een vergadering op het werk worden dan erg lastig. Maar ook bijvoorbeeld naar een verjaardagsfeestje gaan, een ritje met de bus of je boodschappen gaan doen in de supermarkt. Dit zijn situaties die iemand met een sociale angst het liefst vermijdt, maar helaas blijkt dat in praktijk erg lastig.

VRET als aanvulling op de huidige behandelmethode

Last van vliegangst, claustrofobie of sociale angst? Dan kun je op verschillende manieren aan je angsten werken. Je kunt traditioneel naar een dokter toe gaan en hij of zij kan door middel van bijvoorbeeld cognitieve gedragstherapie jou helpen om van je angst af te komen. Maar er is een nieuwe methode die ook effectief is bewezen en waar wij ons met Mind Mansion voor inzetten, namelijk virtual reality exposure therapie (VRET).

Je angsten overwinnen met virtual reality

Het klinkt misschien als iets wat nog ver weg is, maar stiekem begint het toch al steeds dichter bij te komen. Twee weken geleden heeft Mind Mansion opnieuw een bezoekje gebracht aan een van de angstgroepen bij GGzE. Hier zijn 4 simulaties getest met cliënten met de HTC Vive.

Vliegangst aangaan met vr-therapie

Met Mind Mansion willen wij de huidige behandelmethode van angst gaan verbeteren. Een van de simulaties die wij aanbieden is gericht op vliegangst. Wil je weten hoe dit in de praktijk wordt ervaren? Lees dan over onze eerste test in dit artikel.

Fobietherapie verbeteren met VR en biofeedback

Je angsten aangaan door middel van virtual reality. Dat is waar wij ons met Mind Mansion op richten. Tijdens de stage van Jordy Senssen is er gekeken hoe dit gebruikt kan gaan worden bij GGzE.