Hey het is oke

1 op de 5 mensen in Nederland hebben last van een angst of een fobie. Dit kan tot enorme beperkingen in het dagelijks leven leiden. Echter is het een onderwerp wat niet zo vaak wordt besproken. Daarom introduceerde het ministerie van VWS op 1 april 2019 de campagne ‘Hey het is oke’ rondom angsten en fobieën.

Inhoud van de ‘Hey het is oke’-campagne

Op de website heyhetisoke.nl vertellen verschillende mensen over hoe zij omgaan met hun angsten. Op deze manier wordt er vormgegeven aan het bespreekbaar maken van angsten en fobieën. Tal van verschillende fobieën komen naar voren op de website. Van antropofobie (sociale angststoornis) tot acrofobie (hoogtevrees). In de campagne worden de Latijnse namen van de angsten en fobieën gebruikt. Hierdoor wekt het nieuwsgierigheid op en nodigt het mensen uit om ernaar te vragen en erover te gaan praten.

Tips voor het praten over je angsten

Naast dat het belangrijk is om over je angsten te praten, is het goed om te weten hoe je dit het beste aan kunt pakken. Er zijn verschillende tips online te vinden over hoe je met je angst of fobie om kunt gaan. De tips vanuit de ‘Hey het is oke’-campagne vind je hier.

Deelnemen aan de angst-campagne

Heb jij een angst of een fobie en wil je hier graag over praten? Doe dan mee aan de ‘Hey het is oke’-campagne. Via het ministerie van VWS kun je een t-shirt bestellen met daarop jouw fobie uitgeschreven. Draag dit t-shirt en laat zien dat je een angst hebt. Het is niets om je voor te schamen.

Heb jij last van een angst of een fobie en wil je hiermee aan de slag? Praten is het begin! Neem contact op met Mind Mansion en samen kunnen we kijken hoe jij van je angsten af kunt komen.

Vraag een demo aan

Vul onderstaand formulier in om een gratis vrijblijvende demo te plannen bij jou op locatie! Heb je toch nog vragen? Neem dan contact met ons op.