BIOFEEDBACK

Meet je lichamelijke reactie op een angstige situatie

Biofeedback is een techniek die nog weinig gebruikt wordt. Het is namelijk een manier om reacties van het menselijk lichaam op een bepaalde situatie te kunnen meten. Dit kan op veel verschillende manieren. Bijvoorbeeld door middel van het meten van de hersenactiviteit, de hartslag of de hoeveelheid zweet die er ontstaat tijdens een bepaalde situatie. Biofeedback zorgt dus voor een goed beeld van hoe een persoon een bepaalde situatie ervaart zonder dat hij dit aan jou hoeft te vertellen.


Wanneer je last hebt van een fobie of angst zijn er bepaalde symptomen die optreden bij confrontatie hiermee. Denk aan zwetende handen of rug, een versnelling in de hartslag en meer moeite met ademhalen. Door middel van biofeedback kunnen al deze gegevens gemeten worden en kan er een cijfer worden behangen aan de mate waarin iemand last heeft van een confrontatie met een bepaalde situatie. Aan de hand van deze gegevens kan de behandeling worden aangepast en verbeterd zodat een cliënt sneller en makkelijker over zijn angst heen kan komen.


Biofeedback is dus nog vol in ontwikkeling, maar bied zeker een grote potentie om mensen met een angst of fobie nog beter te kunnen helpen.


We zijn nog volop bezig met het ontwikkelen van dit onderdeel in het product Mind Mansion, maar dit is slechts een deel van het eindproduct. Wil je meer weten over de functionaliteiten die wij bieden om mensen met een angst of fobie te kunnen helpen? Lees dan meer hier over onze werkwijze.